Här hittar vi glädjen i träningen med hjälp av gemenskap, lekfullhet, variation och roliga övningar. Inga förkunskaper krävs.

Active kids är träning inspirerad av CrossFit och OCR med mycket lek för 7-12 åringar. Vårt aktuella schema finns i medlemsportalen.

Klippkort finns att köpa…

5 gånger 600 kr
10 gånger 1200 kr

Vid frågor och för att köpa klippkort mejla henrik@tabycrossfit.se

Hur man bokar in sitt barn på barnträningen

 

Instruktörer: Henrik och Carolina

Hej!

Jag heter Carolina Sundkvist och är utbildad personlig tränare, CrossFit instruktör och barnyogaledare. Jag är även utbildad och verksam låg- och mellanstadielärare.

Jag har inriktat mig på att arbeta med träning både för barn, ungdomar och vuxna som vill bygga en stark och stabil kropp. Jag tränar många mammor där fokus ligger på träning före, under och efter graviditet. Jag coachar barn i träning där fokus ligger på rörelse och att ha kul! Några av er har sett mig på CrossFit Täbys pass både för vuxna samt på barn och ungdomspassen. CrossFit för barn och ungdomar innehåller kondition, styrketräning, gymnastik, rörlighet samt skills som man övar och utvecklar. Målet är att barnen och ungdomarna ska utveckla kroppskontroll och få en bild av träning som något roligt och en del av vardagen. CrossFit kids innehåller uppvärmning, skills som är vissa specifika rörelser som övas på samt ett block med intensivare övningar och en lek på slutet.

Inom CrossFit möts man av begreppet WOD (Workout of the day) som innebär den träningscirkeln med övningar som utförs under passet.

Jag gillar att jobba med kroppsviktsövningar och grundrörelser som man gör i vardagen såsom knäböj, utfall, höftfällningar, drag, pressar, rotationer och gå samt springa. Utöver det brukar barnen och ungdomarna även gilla att få prova på utmaningar som de kan se vuxna göra inom CrossFit. All träning med barn och ungdomar anpassar jag till deltagarna så att det utförs på ett säkert sätt.

Utbildningar

Licensierad personlig tränare via Sports Club Education (numera SAFE Education)

Träning och graviditet, SAFE Education

Diplomerad barnyogaledare

CrossFit level 1 trainer

 

Jag heter Henrik Rantonen och är personlig tränare, gruppträningsinstruktör med huvudsäte mitt i ”CrossFit land”. Jag har sedan 1 drygt år tillbaka fått chansen att driva OCR träning i CrossFit Täby’s lokaler. Några av er kanske känner igen mig då jag under 2019 fick jag chansen att gästa några barn och ungdomspass. Men om ni inte vet vem jag är eller för den delen vet vad jag gör kan jag berätta lite kort om vad jag sysslar med samt OCR sportens kärna!

På mina pass kör vi en så kallad OCR inriktad träning. Vi jobbar med styrka, rörlighet, kondition som tar avstamp i kroppsviktbaserad träning. Det innebär bland annat att vi kryper, bär, hänger, svingar, klättrar och ja, även springer en hel del.  OCR som sport bygger på att ”ta sig förbi” ett eller flera hinder oavsett i vilken form den visar sig (både fysiskt som mentalt, stort som litet). Det är detta som gör sporten så fantastisk och framförallt allsidig. Det handlar om att hitta nya vägar, lära sig vikten av att inte ge upp eller rent av be om hjälp om hindret är övermäktigt och på det sättet nå vidare. Det är denna grund jag vill lära ut och anser att det är detta sporten som sådan representerar. Inom sporten säger vi kort och gott:

BEAT YOUR OBSTACLE!

Jag tränar vuxna (18-?? år), barn/ungdomar (3-18 år) och funktionshindrade/paraatleter (fri ålder) i det jag kallar RAW OCR TRAINING.

Beroende på vilka åldrar/individer jag jobbar med så justeras träningsformen för att bättre passa de grupper jag har framför mig men grunden innehåller alltid de delar jag nämnt här ovan.

Utbildningar

 Personlig Tränare (The Academy)

Gyminstruktör (The Academy)

Kostrådgivare (The Academy)

Hälsocoach (The Academy)

OCR instruktör (Toughest Training)

FAR – Fysisk aktivitet på recept (Stockholmsidrotten)

NPF instruktör *add, adhd, autism, asperger* (Attention)

 

crossfit kids