Om mig

Jag har varit verksam som kiropraktor sedan 2001 när jag fick min legitimation från Socialstyrelsen. Under åren har jag arbetat i olika delar av länet från Täby till Haninge och oftast i egen regi.

2009 vann jag och en kollega en upphandling med Stockholms Läns Landsting och vi drev sedan Mariatorgets Kiropraktor Klinik ett par år. Efter det kom vårdval Primärvårdsrehab 2013 och i samband med det började jag arbeta på Rehab City Norrmalm som är en landstingsdriven mottagning.

Arbetet med landstingsanknytning har gett mig en bred erfarenhet av olika symptom från rygg och nacke, allt från vanliga ryggskott till skador som diskbråck och degenerativa förändringar i ryggen, allt från elit till vanlig motionär.

Arbetsrelaterade skador
I yrkeslivet utsätts vi ofta för ensidig belastning över längre tid som kan leda till värk. Symptom från nacke/axlar med värk i huvudet eller ut i armarna kan uppkomma efter många och långa pass framför datorn på kontoret. Skador kan även uppkomma i samband lyft eller fall. Vanligt efter en skada är en ökad anspänning i muskulaturen kring skadan vilket leder till ökade symptom.

Vad jag behandlar

Jag behandlar akuta och kroniska tillstånd från kroppens leder så som rygg, nacke axlar armbågar, höftleder, fotleder/fötter.

För att ett bestående bra resultat av behandling kan man behöva göra en förändring. Genom att fortsätta med samma rörelsemönster ökar risken att samma problem återkommer. Därför är det bra att komplettera med mer rörelse. Jag hjälper till med råd kring övningar för stabilisering av din kropp. Vilka övningar samt din behandlingsplan beror av hur länge och hur stora problem du har samt vilket mål du har med din behandling.

Jag tar emot akuta fall i mån av tid.

Erbjudande

Jag erbjuder CrossFit Täbys medlemmar 15% rabatt på kiropraktorbehandling (ordinarie pris 600kr). Ange Medlem vid bokningen.

Kontakt

Michael Johansson
Leg. Kiropraktor
Telefon: 070-383 14 17

Epost: michael@mjkiropraktik.se
Hemsida: http://mjkiropraktik.se/

Om mig

Jag heter Henrik Rantonen och är Lic. Personlig tränare, Kostrådgivare och Gruppträningsinstruktör. Jag tränar, tävlar och jobbar inom OCR (Obstacle Course Racing) eller Militär Baserad Hinderbana fritt översatt.

Jag jobbar med en så kallad “OCR-inriktad” träningsform, det innebär mycket rörlighets, kroppsvikt och konditionsbaserad träning. Hos mig får du vägledning, utmaningar och massor av tung härlig träning. Stort som litet, livsförändrande som obetydligt, lätt som svårt. Jag hjälper och vägleder dig längs hela resan!

Kontakt

Henrik Rantonen
Lic personlig tränare
Kostrådgivare

Telefon: 073-310 30 49
Epost: henrik@ocrpt.se
Hemsida: www.ocrpt.se

Om mig

Jag har jobbat som sjukgymnast/fysioterapeut sedan 2002 på olika kliniker i Stockholm med främsta inriktning mot idrottsskaderehabilitering. Sedan 2018 jobbar jag på en specialistklinik för rygg och nackbesvär, Ryggkirurgiskt Centrum (www.rkc.se). Jag är oerhört fascinerad av ryggar och dess funktion och hur komplex den ter sig. Ryggsmärta är en av de vanligaste åkommorna vi drabbas av och det kan skapa mycket lidande både för den enskilda individen och samhället i stort. Med rätt träningsupplägg når majoriteten av klienterna fantastiska framsteg.

Min fysioterapeutiska kunskap har jag stor nytta av även som personlig tränare, där också kosten är en stor bit mot en bättre hälsa. Jag har kombinerat dessa två yrken de senaste 10-15 åren genom mitt företag Improve by PT, med goda resultat. Som PT tar jag mig an enskilda klienter, liksom grupper, och vi tränar där du tycker det passar bäst. Jag finns även online via Lofsangruppen (www.lofsangruppen.se), för en mer frekvent uppföljning och coachning inom hälsa.

Föreläsningar, workshops inom mina områden skräddarsyr jag utifrån dina önskemål.

Kontakta mig för prisförslag.

Kontakt

Louise Fredén
Leg fysioterapeut
Lic personlig tränare

Telefon: 070-920 59 12
Epost: improvebyptstockholm@gmail.com
Hemsida: www.improvebypt.se

Om mig

Yvonne Severén (Konsult mellan IT och Verksamhet men som även brinner för Hälsa och träning)

Jag har haft lyckan att få vara nära idrott i många år. Jag har varit elitspelare i Basket och spelat i Solna/Alvik och några år i USA. Jag ”slurkar” i mig det mesta inom idrott. Hälsa och ”må bra” känslan som jag alltid haft, har jag genom de senaste 20 åren delgett och utbildat klienter / lag / mm. Jag brinner för att se andra kliva in i träningsvärlden och få resultat som de önskar. Jag har under flertalet år även arbetat med rehabilitering. Fantastiskt att få bidra till allt detta.

Jag tränar mycket styrketräning och rörlighet, är gruppledare i framförallt spinning, funktionell träning och Mobility.

Jag är utbildad PT, massör, kostrådgivare, gruppträningsledare, coach och KBT. Det är sunt förnuft som är primärt samt att skapa relationer till de personer man arbetar med och på så sätt anpassa rätt metod för varje individs behov för att uppnå resultat.

Mobility - rörlighet

Att träna rörlighet är viktigt för alla, oavsett ålder, livsstil eller träning. Rörlighet är en ”färskvara” och måste ständigt underhållas. När vi har rörlighet i leder, smidiga muskler och träning på det, mår kroppen som bäst. Det är viktigt att du som tränar mycket även lägger in rörlighetspass i din träning i kombination av stretch. Detta för att dina muskler ska kunna utföra sina rörelse maximalt och på ett korrekt sätt. På så sätt förebygger du skador och underhåller din kropp så att den håller på lång sikt. Varmt välkommen till väl investerad tid hos gruppträningen Mobility/Rörlighet.

Kontakt

Yvonne Severén
Lic personlig tränare
Kostrådgivare

Telefon: 072-741 44 70
Epost: yvonne@severen.se
Hemsida: www.severen.se

Om mig

Som personlig tränare arbetar jag utifrån dina mål. Jag anpassar övningar och upplägg utifrån vad du vill ha och behöver. Mitt fokus och min träningsfilosofi handlar om att se helheten av träning, kost, sömn, stress och utgångsläge.

Jag är licensierad personlig tränare via Sports Club Education samt gått SAFE vidareutbildning för träning före, under och efter graviditet. Jag är även utbildad och verksam låg- och mellanstadielärare.

Jag har inriktat mig på att arbeta med träning mot dig som vill bygga en stark och stabil kropp. Jag tycker att det är extra roligt att arbeta med basövningarna knäböj, marklyft och bänkpress.

Kontakt

Carolina Sundkvist
Licensierad personlig tränare via Sports Club Education (numera SAFE Education)
Träning och graviditet, SAFE Education
Diplomerad barnyogaledare
CrossFit Level 1 Trainer

Epost: info@starkkropp.se
Hemsida: www.starkkropp.se

100% gym

100% Ren Hårdträning syftar till att minska användningen av och tillgången på anabola androgena steroider och andra dopningspreparat bland tränande på träningsanläggningar.

Detta sker genom att träningsanläggningar utvecklar ett långsiktigt förebyggande arbete mot dopning i samverkan mer berörda aktörer på området, framförallt mellan träningsbranschen, polisen, Riksidrottsförbundet distriktsidrottsförbund (DF), Länsstyrelsen, kommunen och landstinget.

Vi arbetar utifrån arbetsmetoden 100% Ren Hårdträning och är diplomerade 100% gym. 

Antidopningspolicy

• Vi arbetar aktivt för att vara en anläggning fri från dopning

• Vår definition av dopningsmedel är densamma som Lagen om förbud mot vissa dopningsmedel (1991:1996)

• Vi står för en ren och hälsosam träning utan dopningsmedel, alkohol och narkotika

• Vi samarbetar med Polisen